Direktlänk till inlägg 11 oktober 2010
Ikväll tänkte jag testa en ny rätt här hemma
Aubergine- och mozzarellagratäng
800 gram | aubergine i skivor |
4 msk | olivolja |
tomatsås: | |
1 klyfta | vitlök, pressad |
100 gram | gul lök, finhackad |
8 dl | krossade tomater |
1 tsk | salt |
2 msk | socker |
250 gram | Mozzarella light (Galbani, SantaLucia) |
3 dl | couscous eller quinoa (quinoa är glutenfritt) |
150 gram | blandad sallad |
8 st | svarta oliver i vatten |
Gör så här:
Lägg aubergineskivorna på ett skärbräde. Strö på salt. Låt aubergineskivorna ligga så en stund. Torka dem med hushållspapper, vänd och gör likadant på andra sidan. Lägg auberginerna på en plåt. Ringla över 3 msk olivolja. Stek i 250 grader i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
Tomatsås: Fräs all lök i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, salt (pröva dig fram mängdmässigt)och socker. Låt såsen koka i ca 15 minuter.
Varva aubergine, mozzarella i skivor samt tomatsås i en ugnsfast form. Sluta och börja med tomatsås.Stek gratängen i 50 minuter i 225 grader.
Servera kokt couscous, salladsblad och oliver till.
(Recept och bild från viktklubb.se)
Min mamma fick ett roligt mail igår av en kollega med en mycket fyndig liten text angående den manliga hjärnan..... Tänkte bara dela med mig, hehe Scientists have finally found out what's wrong with the male brain.. On the Left side the...
Här händer det inte så mycket. Plugg hela fm, nu på "lunchen" har jag suttit och ringt massa samtal till CSN, SBAB, ComHem osv... Skönt att ha fått det gjort! Nu sticker jag iväg till Tumba för mathandling och apoteksbesök sen lite me...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|